F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

F1 - Με τρεις ζώνες DRS το Gp Αυστραλίας

Με μια έξτρα ζώνη DRS, αποφάσισε η FIA, ελπίζοντας να αυξηθεί η δράση στο Grand Prix Formula 1 της Μελβούρνης.

f1 hellenic fan club -  Με τρεις ζώνες DRS το Gp Αυστραλίας.

Οι πιθανότητες να υπάρξουν περισσότερες προσπεράσεις στον αγώνα Φόρμουλα ένα της Αυστραλίας για την έναρξη της σεζόν της Κυριακής έχουν ενισχυθεί με την εισαγωγή μιας επιπλέον νέας ζώνης DRS.

Σε μια καθορισμένη ζώνη ενεργοποίησης DRS, ένας οδηγός με διαφορά ενός δευτερόλεπτου από το προπορευόμενο μονοθέσιο  ενός αντιπάλου μπορεί να ενεργοποιήσει το DRS του. Αυτό μεταβάλλει τη γωνία του οπίσθιου πτερυγίου, μειώνοντας την οπισθέλκουσα κάθετη δύναμη παρέχοντας έτσι ένα προσωρινό πλεονέκτημα ταχύτητας.

Παραδοσιακά, οι πίστες έχουν μία ή δύο ζώνες DRS, αλλά σε μια προσπάθεια περαιτέρω αύξησης των προσπεράσεων σε μια πίστα όπου είναι παραδοσιακά δύσκολο το προσπέρασμα, το διοικητικό όργανο της F1, η FIA, δημιούργησε μια τρίτη ζώνη DRS για πρώτη φορά στο Albert Park.

f1 hellenic fan club -  Με τρεις ζώνες DRS το Gp Αυστραλίας.

Η νέα ζώνη θα ξεκινάει από την έξοδο της γρήγορης στροφής 12, με σκοπό να βοηθήσει τους οδηγούς να επιταχύνουν μέχρι τη «σφιχτή» 13.

Εάν δεν καταφέρνουν να «κολλήσουν» στο προπορευόμενο μονοθέσιο εδώ, θα είναι πιο κοντά τους στην επόμενη ζώνη ενεργοποίησης που ακολουθεί μετά τις δύο τελευταίες στροφές όπου και ολοκληρώνεται ένας γύρος στην πίστα του Albert Park στη Μελβούρνη της Αυστραλίας η οποία αποτελείται από 16 στροφές.








Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 20-03-2018 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More