F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

F1 : Το ΝΑΙ της FIA στην εξέλιξη κινητήρων

Το πράσινο φως έδωσε η FIA για την εξέλιξη των μονάδων ισχύος Formula 1 κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Όφελος θα έχουν μόνο οι Ferrari, Renault, Mercedes και όχι η Honda.


Οι κατασκευάστριες εταιρίες των μονάδων ισχύος για την σεζόν 2015 θα έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης αυτών, κατά τη διάρκεια της σεζόν καθώς κατά την ερμηνεία του κανονισμού από την FIA, οι μονάδες δεν θα πιστοποιηθούν (ομολογκάρισμα) εκ νέου φέτος, αλλά θα αγωνιστούν με την περσινή πιστοποίηση. Θα τους επιτρέπεται η κατά 48% αλλαγή των εξαρτημάτων τους, στο πλαίσιο ελάττωσης του κόστους, αλλαγές που θα μειώνονται σταδιακά ανά σεζόν μέχρι το 2019 να φτάσει το 5%. 

Η ερμηνεία αυτή δίνει ένα νέο ενδιαφέρον στην νέα σεζόν καθώς αν τα πράγματα έμεναν ως είχαν θα είχαμε μια απλή επανάληψη της περσινής χρονιάς με την απόλυτη κυριαρχία της Mercedes. Έτσι οι τρεις κατασκευαστές, Ferrari, Renault και Mercedes δεν χρειάζεται να πιστοποιήσουν εκ νέου τη μονάδα ισχύος τους και θα αγωνιστούν με την περσινή, αποκτώντας σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της Honda που ως νεοεισερχόμενη δεν θα έχει αυτή τη δυνατότητα και θα πρέπει να πιστοποιηθεί (ομολογκαριστεί) μέχρι την 28/2.

Αυτή η νέα ρύθμιση θα δώσει την δυνατότητα σε Ferrari και Renault να μειώσουν τη διαφορά τους από την κυρίαρχη Mercedes και μαζί με τον ερχομό της Honda, το ενδιαφέρον για την νέα χρονιά σίγουρα θα κορυφωθεί. Στην πίστα όμως θα φανεί ο πιο ικανός καθώς το πακέτο αποτελείται από αμάξωμα - κινητήρα - οδηγό.



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 03-01-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More