F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

F1 : Θέλουν μονοθέσια με 1000 ίππους

Ένα βήμα για την βελτίωση της απόδοσης των μονοθεσίων της Formula 1 έγινε από το Strategy Group. Στόχος είναι η ιπποδύναμη να ανέβει στους 1000 ίππους με τους τούρμπο 1,6 lit κινητήρες, κάτι που μας θυμίζει τα θηρία της δεκαετίας του 80. Μέσα στον Ιανουάριο συνάντηση με την FIA.

f1 hellenic fan club - 1000hp v6 turbo for 2017

Στην Γενεύη συζητήθηκε αυτή τη βδομάδα η εκδοχή για βελτίωση της απόδοσης των μονοθεσίων, η οποία θα έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους φίλους του σπορ. Σίγουρα θα βελτιωθεί το θέαμα καθώς η δυσκολία στο χειρισμό των μονοθεσίων θα είναι αυξημένη κάτι που θα απογειώσει το ενδιαφέρον των θεατών. Αυτό βέβαια δεν θα είναι εύκολο να γίνει καθώς θα χρειαστεί χρόνος άρα μιλάμε για το 2017. 

Η αύξηση της ιπποδύναμης των μονοθέσιων πάντως δεν απαιτεί την εξ ολοκλήρου σχεδίαση των 1.6 V6 turbo που υπάρχουν σήμερα. Η απελευθέρωση της ροής καυσίμου είναι αυτή που θα δώσει τους έξτρα ίππους αλλά θα βελτιώσει και τον ήχο. Για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά υπάρχει η πρόταση για χρήση κοινών εξαρτημάτων από τις ομάδες όπως το υβριδικό σύστημα ERS.

Η FIA συζητά το ενδεχόμενο μείωσης της κάθετης δύναμης, μεγαλύτερους τροχούς καθώς και πιο επιθετική σχεδίαση στα μονοθέσια.



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 08-01-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More