F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

F1 : Αποχωρεί ο Massa από τη Ferrari

Είναι σαφές ότι το όνομα και η καριέρα του Βραζιλιάνου πιλότου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό της Ferrari. Ο Felipe Massa ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 με την ομάδα της Sauber το 2002 και το 2003 έγινε οδηγός δοκιμών στην Ferrari που έδινε κινητήρες στην Sauber. Έτσι το 2006 η Ιταλική ομάδα αποφάσισε να δώσει στον Massa τη θέση του πιλότου δίπλα στον θρυλικό Schumacher και να αγωνιστούν δίπλα δίπλα με τα μονοθέσιά της.



Η πρώτη του χρονιά στην Ferrari δεν πήγε άσχημα αφού πήρε 2 νίκες, σε Τουρκία και Βραζιλία, 3 pole και 7 φορές παρουσία στο βάθρο, ενώ είχε και 2 φορές ταχύτερο γύρο.

Το 2008 ήταν η καλύτερη χρονιά του με 6 νίκες, 6 pole και 10 βάθρα. Ήταν η χρονιά που ήταν πολύ δυνατός και μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο. Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο grand prix της Βραζιλίας τερμάτισε πρώτος κερδίζοντας τον αγώνα και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή formula 1, τίτλο όμως που έχασε μετά από λίγα δευτερόλεπτα αφού τερμάτισε και ο Lewis Hamilton κερδίζοντας τους βαθμούς που έδιναν σε αυτόν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η επόμενη χρονιά θα είναι η χρονιά που ο Felipe θα ήθελε να ξεχάσει. Ήταν η χρονιά που ήρθε η Brawn GP με μονοθέσια άπιαστα. Ο Massa έκανε ότι μπορούσε καλύτερο έχοντας μαζέψει αρκετούς βαθμούς, μάλιστα περισσότερους από τον Kimi σε μια σεζόν που θα τελείωνε για αυτόν νωρίτερα μετά από το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο GP Ουγγαρίας όταν ένα εξάρτημα αποκολλήθηκε από το προπορευόμενο μονοθέσιο του Rubens Barrichello και τον βρήκε στο κράνος του δημιουργώντας του ένα κάταγμα στο κρανίο. Αυτό το ατύχημα θα του στερούσε το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ο Massa γύρισε στην ενεργό δράση την επόμενη χρονιά δίπλα στον Alonso. Ήταν σαφές ότι δεν ήταν πλέον ο ίδιος πιλότος όπως πριν το ατύχημά του. Τα επόμενα 4 χρόνια στην Ferrari ο Βραζιλιάνος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με το μεγαλύτερο να είναι η πίεση για καλύτερα αποτελέσματα που όμως δεν ήρθαν πριν το 2013 που τα μονοθέσια της Ιταλικής ομάδας παρουσιάστηκαν αρκετά ανταγωνιστικά και είδαμε έναν άλλο Massa, αρκετά βελτιωμένο με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δεν ήταν όμως αρκετό να τον κρατήσει στο στρατόπεδο της Scuderia μιας και αντικατάστασή του ήταν ένα θέμα που κράτησε 3 χρόνια.

Με ένα μήνυμα σε ηλεκτρονικό χώρο κοινωνικής δικτύωσης ο Felipe Massa θα ανακοίνωνε την αποχώρησή του από την ομάδα της Ferrari για το 2014, γράφοντας : "Από το 2014 δεν θα οδηγώ πλέον για τη Ferrari. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα για τις νίκες και για τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε μαζί. Ευχαριστώ επίσης τη σύζυγό μου και όλη την οικογένειά μου, τους οπαδούς και τους χορηγούς μου. Από όλους σας είχα πάντα μεγάλη στήριξη. Τώρα θέλω να πιέσω όσο γίνεται περισσότερο με τη Ferrari για τους 7 επόμενους αγώνες. Για του χρόνου, θέλω να βρω μια ομάδα που θα μου δώσει ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να κερδίσω αγώνες και να διεκδικήσω το πρωτάθλημα, κάτι που παραμένει ο κύριος στόχος μου. Σας ευχαριστώ όλους".


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 13-09-2013 | F1 Hellenic Fan Club  

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More