F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

F1 - Νίκη Vertsappen στη "λίμνη" Hockenheim

Σπουδαία νίκη του Max Verstappen με τον Vettel στην 2η θέση στο χαοτικό αγώνα στην βρεγμένη πίστα του Hockenheim. Στο 3ο σκαλί του βάθρου ο Daniil Kvyat.

f1 hellenic fan club - Νίκη Vertsappen στη "λίμνη" Hockenheim

Αν και έκανε κακή εκκίνηση χάνοντας από τις Mercedes την πρωτοπορία του αγώνα μετά από τέσσερις επανεκκινήσεις μετά από αυτοκίνητα ασφαλείας πήρε την καρό σημαία και την σπουδαία αυτή νίκη που ήταν η δεύτερη φετινή του Verstappen σε ένα αγώνα που σχεδόν εγκατέλειψαν τα μισά μονοθέσια θύματα της βροχής.

Ο Max όντας αλάνθαστος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Mercedes και της Ferrari και τερμάτισε στην πρώτη θέση σε ένα αγώνα που τα δεδομένα άλλαζαν συνεχώς όπως και οι καιρικές συνθήκες από βρεγμένο σε στεγνό.

Ο Vettel έκανε τον άθλο αφού εκκινώντας από την 20η θέση μετά από όλα αυτά, ανέβηκε τελικά στο βάθρο στην 2η θέση με τις Mercedes να είναι εκτός βαθμών.

Ο Hamilton είχε μια έξοδο στην οποία έσπασε την εμπρός πτέρυγα του μονοθεσίου του. Μπήκε στα πιτ για αλλαγή χωρίς να τον περιμένουν οι μηχανικοί της Mercedes. Επίσης πήρε και ποινή 5 δευτερολέπτων για μη σωστή είσοδο στα πιτ αφού έχασε τον κώνο που οριοθετεί την αυτή.

Ο Leclerc μαζί με τον Bottas είναι οι μοιραίοι πιλότοι οι οποίοι έχασαν ίσως την νίκη από την έξοδο που είχαν και τον λέμε αυτό γιατί ο Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari έχασε τον έλεγχο στο τέλος της πίστας έχοντας πλεονέκτημα με φρέσκα ελαστικά προς τους προπορευόμενους που θα έκαναν αλλαγή.

Σε αυτό τον αγώνα είδαμε την Ferrari να έχει πολύ καλές αντιδράσεις στην στρατηγική σε δύσκολες καταστάσεις όπως ήταν οι σημερινές, οι οποίες και χάρισαν την 2η θέση στον Vettel και σε εμάς ωραίες μάχες στους τελευταίους γύρους μετά την έξοδο του Bottas.


Αναλυτικά η κατάταξη :

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Max Verstappen RED BULL 26
2 Sebastian Vettel FERRARI 18
3 Daniil Kvyat TORO ROSSO 15
4 Lance Stroll RACING POINT 12
5 Carlos Sainz MCLAREN 10
6 Alexander Albon TORO ROSSO 8
7 Kimi Räikkönen ALFA ROMEO 6
8 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO 4
9 Romain Grosjean HAAS 2
10 Kevin Magnussen HAAS 1
11 Lewis Hamilton MERCEDES 0
12 Robert Kubica WILLIAMS 0
13 George Russell WILLIAMS 0
14 Pierre Gasly RED BULL 0
NC Valtteri Bottas MERCEDES 0
NC Nico Hulkenberg RENAULT 0
NC Charles Leclerc FERRARI 0
NC Lando Norris MCLAREN 0
NC Daniel Ricciardo RENAULT 0
NC Sergio Perez RACING POINT 0







Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 28-07-2019 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More