F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

F1 - GP Βελγίου: Nico Rosberg ο νικητής, με όμορφη Κυριακάτικη βόλτα στις Αρδέννες!

Σε ένα Βελγικό GP χαοτικό θα λέγαμε, καθόλου ασυνήθιστο για τη Spa, ο Nico Rosberg επιστρέφει στις νίκες αρκετά ήρεμα για έναν αγώνα γεμάτο περιστατικά.  Κερδισμένος κι ο Lewis Hamilton που τελείωσε στη τρίτη θέση από 21ος που εκίνησε λόγω ποινών. Στο δεύτερο σκαλί του podium ο Daniel Ricciardo για τη Red Bull!


F1 Hellenic Fan Club - F1 - GP Βελγίου: Nico Rosberg ο νικητής, με όμορφη Κυριακάτικη βόλτα στις Αρδέννες!


 Ο σημερινός αγώνας της Spa-Francorchamps είχε πολλά περιστατικά που είχαν ως αποτέλεσμα να τερματίσουν 17 μονοθέσια από τα 22. O Marcus Ericsson εγκατέλειψε στον πρώτο κιόλας γύρο αφού εκίνησε από το pitlane, Pascal Wehrlein και Jenson Button συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον πρώτο γύρο κι εγκατέλειψαν, ο Carlos Sainz μετά από κλατάρισμα του πίσω δεξιά ελαστικού κι η σημαντικότερη εγκατάλειψη όλων, του Kevin Magnussen, που βγήκε εκτός πίστας κι έπεσε στα προστατευτικά!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε κι έτσι έγινε στη Spa με την εκκίνηση όπου είχαμε δράματα! Οι Ferrari, (έδειξαν εμφανώς βελτιωμένες σήμερα), που εκίνησαν από τη δεύτερη σειρά ήταν εντυπωσιακές και ξεπέρασαν τον Max Verstappen που εκίνησε από τη δεύτερη θέση. Ο πεισματάρης νεαρός Ολλανδός όμως δεν ενέδωσε και προσπάθησε να ανακτήσει τη θέση του. Έτσι στην πρώτη στροφή, στη La Source, μπήκε στην εσωτερική δεξιά από τον Kimi  Raikkonen, ο οποίος είχε κολλημένο στα αριστερά του, στην εξωτερική, τον Sebastian Vettel. Πέρα από το αρκετά τολμηρό και ριψοκίνδυνο εγχείρημα του μικρού Ολλανδού, όπως φάνηκε από τα replays ο Γερμανός δεν άνοιξε όσο θα έπρεπε τη γραμμή του για να δώσει χώρο στον teammate του με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή με τον Φινλανδό που επέφερε τετακέ στον Vettel. Επίσης σαν αποτέλεσμα αυτής της επαφής υπήρξε και δεύτερη επαφή του Kimi με τον Verstappen. Τελικά βρέθηκαν κι οι τρεις τους στα pits και στις τελευταίες θέσεις του αγώνα! Στη συνέχεια του αγώνα είχαμε αρκετές «αψιμαχίες» του Ολλανδού με τις δύο Ferrari και κυρίως με τον Kimi Raikkonen! Πάντως οι αγωνοδίκες δεν ασχολήθηκαν με το περιστατικό...

Παρόλα αυτά τα κόκκινα μονοθέσια, που όπως αναφέραμε έδειξαν μεγάλη βελτίωση, κατάφεραν να επανέλθουν και να τερματίσουν στη 10άδα, 6ος ο Vettel, 9ος ο Raikkonen, ενώ ο τολμηρός Ολλανδός τερμάτισε στην 11η θέση.

Αυτό όμως που σημάδεψε τον σημερινό αγώνα συνέβη στον 5ο γύρο, όταν ο Kevin Magnussen έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιού του, αφού βρήκε στα κερμπ άτσαλα δύο απανωτές φορές πριν τη στροφή 4 και συγκρούστηκε με σφοδρότητα με τα προστατευτικά ελαστικά χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι. Αμέσως είχαμε SC, αλλά στον 10ο γύρο είχαμε κόκκινη σημαία προκειμένου να επισκευαστούν τα προστατευτικά ασφαλείας στην Eau Rouge (στροφή 4). Ο αγώνας ξεκίνησε με μηδενισμένες τις διαφορές 17 λεπτά αργότερα.

F1 - GP Βελγίου: F1 Hellenic Fan Club - Nico Rosberg ο νικητής, με όμορφη Κυριακάτικη βόλτα στις Αρδέννες!


Όλα αυτά ευνόησαν τον Lewis Hamilton, που με την επανεκκίνηση του αγώνα από 21ος
βρέθηκε στην πέμπτη θέση και στη συνέχεια τερμάτισε 3ος όπως αναφέραμε στην εισαγωγή. Επίσης όλα αυτά που αναφέραμε δεν επηρέασαν στο ελάχιστο τον Nico Rosberg, ο οποίος έχοντας την πρωτοπορία από την αρχή δεν ένιωσε σε καμμία στιγμή καμμία απειλή μέχρι να δει ήρεμα κι ωραία την καρώ σημαία!

Στην τέταρτη θέση είδε την καρώ σημαία ο Nico Hulkenberg μπροστά από τον Sergio Perez, μια μεγάλη επιτυχία για τη Force India και τους πιλότους της που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ιδιαιτερότητες του σημερινού αγώνα. Να σημειωθεί πως ο Hulkenberg στη χαοτική εκκίνηση βρέθηκε δεύτερος μπροστά από τον Ricciardo.

Τη δεκάδα, σε έναν αγώνα που είχε αρκετές μάχες στις μεσαίες και πίσω θέσεις, συμπλήρωσαν ο Fernando Alonso για τη McLaren-Honda στην έβδομη θέση, ενώ η Williams κατέλαβε την 8η και τη 10η θέση με τους Valtteri Bottas και Felipe Massa αντίστοιχα.

Αναλυτικά η κατάταξη του φετινού Βελγικού Grand Prix είναι η εξής:





Θέση ΟδηγόςΚατασ/τής
Χρόνος/Διαφορά
   1  Nico Rosberg  Mercedes
  1h44'51.058
   2  Daniel Ricciardo  Red Bull
  14.113
   3  Lewis Hamilton  Mercedes
  27.634
   4  Nico Hulkenberg  Force India
  35.907
   5  Sergio Perez  Force India
  40.660
   6  Sebastian Vettel  Ferrari
  45.394
   7  Fernando Alonso  McLaren
  59.445
   8  Valtteri Bottas  Williams
  1'00.151
   9  Kimi Raikkonen  Ferrari
  1'01.109
 10  Felipe Massa  Williams
  1'05.873
 11  Max Verstappen 
Red Bull

  1'11.138
 12  Esteban Gutierrez  Haas
  1'13.877
 13  Romain Grosjean  Haas
  1'16.474
 14  Daniil Kvyat  Toro Rosso
  1'27.097
 15  Jolyon Palmer  Renault
  1'33.165
 16  Esteban Ocon  Manor
  1 Lap
 17  Felipe Nasr  Sauber
  1 Lap
 Kevin Magnussen  Renault
 Marcus Ericsson  Sauber
 Carlos Sainz Jr.  Toro Rosso
 Jenson Button  McLaren
 Pascal Wehrlein  Manor


 Επόμενος αγώνας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου, στο Ναό της ταχύτητας στη Monza!





 Άγγελος Φραντζής | 28-08-2016 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More