F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

F1 - GP Monza 2012 : Ο ναός της ταχύτητας

Ένας ακόμα αγώνας θα διεξαχθεί στη ιστορική πίστα της Monza για το 3ημερο 7 έως 9 Σεπτεμβρίου 2012, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1. "Ναός της ταχύτητας" χαρακτηρίζεται η πίστα που διεξάγεται το Ιταλικό Grand Prix, που όπως είναι φυσικό είναι και η έδρα των "tifosi" αλλά και της Ferrari, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την αυξημένη ταχύτητα των μονοθεσίων στο μεγαλύτερο μέρος της πίστας που έχει μήκος 5,793 χιλιόμετρα και τα μονοθέσια πρέπει να καλύψουν 53 γύρους για την ολοκλήρωση του αγώνα.


f1 hellenic fan club - monza

Οι ρυθμίσεις των μηχανικών των ομάδων ακι το αεροδυναμικό πακέτο είναι ιδιαίτερα σε αυτό τον αγώνα λόγο της μικρής κάθετης δύναμης που απαιτείται για τις πολύ ανοιχτές στροφές που έχει η πίστα. Κινητήρες και φρένα καταπονούται πάρα πολύ αφού οι οδηγοί κινούνται με τέρμα γκάζι στο μεγαλύτερο μέρος της πίστας με τις τελικές των μονοθεσίων να φτάνουν τα 340 χλμ/ώρα και τα 370 χλμ/ώρα επί εποχής κινητήρων V10.

Alonso και Ferrari, εντός έδρας ήταν νικητές το 2010, κατι που θέλουν να επαναλάβουν και φέτος, με τους υπόλοιπους πιλότους να θέλουν να τους χαλάσουν τα σχέδια. Με τον καιρό να αναμένεται καλοκαιρινός, περιμένουμε ένα συναρπαστικό αγώνα.

Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 7-9-2012 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More