F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Felipe Massa: Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα…


O Φελίπε Μάσα αφου πέρασε μια μέρα στο Maranello,  αναλύοντας τι πήγε στραβά για τον Βραζιλιάνο στα δύο πρώτα Grands Prix της  χρονιάς.επιμένει ότι είναι αποφασισμένος να αφήσει πίσω του, το κακό του ξεκίνημα  για τη σεζόν 2012.

Στην Αυστραλία, ο Μάσα εκίνησε  16ος και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τον αγώνα μετά από μια σύγκρουση με τον συμπατριώτη του Μπρούνο Σένα. Και σε δύσκολες συνθήκες στη Μαλαισία το περασμένο Σαββατοκύριακο τελείωσε 15ος, σχεδόν ένα γύρο κάτω από το νικητή του αγώνα και  team mate του Φερνάντο Αλόνσο.

"Συνάντησα  τον τεχνικό διευθυντή της Ferrari Rob Smedley και πέρασα πολύ χρόνο με τον  Pat Fry (μηχανικός αγώνα του Βραζιλιάνου), εξετάζοντας όλα όσα συνέβησαν, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος νομίζω που μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για αυτά τα δύο κακά Σαββατοκύριακα," είπε Μάσα στην ιστοσελίδα της Ferrari.

"Είμαι απογοητευμένος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι: το ότι δεν έχω πάρει κανένα βαθμό σε δύο αγώνες πονάει, αλλά τώρα είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω περάσει από μια δύσκολη στιγμή όπως αυτή και γνωρίζω καλά ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα, όμως τώρα είναι η στιγμή να κάνω τα πάντα, γιατί θέλω να βάλω τέλος σε αυτή την αρνητική περίοδο."
Στη Ferrari έχουν παραδεχτεί ότι η F2012 είναι σήμερα μακριά από τον ανταγωνισμό, παρά την απρόσμενη νίκη της Κουάλα Λουμπούρ του Αλόνσο και τα λεγόμενα του Μάσα ότι στόχος του είναι τώρα η βελτίωση του αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιούν τις πιθανότητες του στους δύο εναπομείναντες αγώνες πριν τα paddocks επιστρέψουν στην Ευρώπη.

"Ο Pat πέρασε μαζί μου τις λεπτομέρειες ανάπτυξης του προγράμματος της F2012 και ελπίζουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε ελαφρώς την απόδοσή μας ήδη στη Σαγκάη," συνέχισε. "Και οι δύο μαζί, εκεί και στο Sakhir , μια από τις αγαπημένες μου πίστες, θα περάσουμε στην αντεπίθεση προσπαθώντας να τελειοποιήσουμε το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν καλύτερα για να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε ευκαιρία, όπως έκανε ο Fernando στο Sepang."

Αφού τροποποίησε τα αρχικά της Μαλαισίας σχέδιά του, να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Ferrari,  ο Μάσα θα περάσει στο σπίτι του στο Μονακό λίγες μέρες με την οικογένειά του πριν επιστρέψει στο Maranello για περαιτέρω συναντήσεις με τους μηχανικούς του και για να περάσουν λίγο χρόνο στον προσομοιωτή.

«Αισθάνομαι ότι υπάρχει εμπιστοσύνη γύρω μου, ότι η ομάδα είναι ενωμένη στην υποστήριξή της σε μένα και αυτό είναι πολύ σημαντικό", πρόσθεσε. "Τώρα θέλω να μεταμορφώσω όλο αυτό σε αποτελέσματα για να ξεπληρώσω όλη αυτή την υποστήριξη. Θέλω τα πράγματα να επανέλθουν στο φυσιολογικό, σε μια κατάσταση στην οποία μπορώ να δείξω το ταλέντο μου, όπως έχω κάνει πάντα και που η ομάδα ξέρει ότι μπορώ να το κάνω ."

Μετάφραση Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος
Πηγή : www.formula1.com     30 Mar 2012

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More